انواع مزاج در طب قرآنی | مزاج | سرد مزاج | گرم مزاج | انواع مزاج | طبع گرم | طبع سرد | طب اسلامی

مزاجها

ادما از نظر نوع مزاج به چهار دسته تقسیم می شن: ۱)افراد صفراوی مزاج ۲) افراد سوداوی مزاج ۳) افراد بلغمی مزاج ۴) افراد دموی مزاج

صفراوی
صفرا ترشحات کبد است که رنگ اون زرد که جزء آتیش بوده گرم و خشکه و گرما زیاد تولید می کنه.ph~8.5  است
مریضی صفرا
کسائی که صفرا زیاد تولید می کنن – سر درد – شقیقه نبض میزنه -زردی سفیدی چشم – سیاهی رفتن چشم – سرگیجه – طعم دهانشون تلخ شده  ترش کردن گلو وقتی صفرا داخل معده بیاد –تشنگی- سوزش جگر زیر دنده راست اونا خیلی گرمه و دست کم دو درجه تب دارن و لبهای اونا دچارخشکی بوده پوست سرشون ترک خورده و می سوزد و به عنوان شوره و حتی ریشه مژه و دور پلک سوخته و پوسته پوسته می شه – پوست زبررنگ ادرار زرد تیره –ابرو می ریزه – علاقه زیاد به آب یخ و یخ – تند خو بهونه گیر -موها تیکه تیکه می ریزه. – دیدن خواب ترسناک افتادن از بلندی جنگ
دلیل:
غذاهای چرب و شیرین صفرا رو زیاد می کنه.
غذای مضر واسه صفرا مزاجا:
پرخوری – بعد از غذای کوتاه دوباره غذا خوردن – آش رشته – ماکارونی سیر (به طور کامل نخورین مزاج کبد گرم و تره و سیر تبدیل به آتیش شده و مریض حالش بد می شه)-شیرینی 
درمان:
انار و شاتوت بهترین داروئه – زرشک – تمشک – زردآلو – هلو – خیار کاهو – هویج – روغن زیتونکنجد – سیب – گلابی – سوپ جو – کدو خورشتی – خوراک قارچ – کدو حلوایی – اسفناج – گشنیزنخود فرنگی – عدس – ماش – جو دو سرلیمو عمانی 

سوداوی
سودا سرد و خشک از جنس خاک و رسوب خونه و PH=6 هستش و در طحال تولید می شه و طحال رو فعال می کنه. PH  خون باید بالای ۷ باشه و اگه به ۷ برسه به حالت اغماء و غش میره) اگه سودا زیاد شه طعم دهن شور می شه – بوی عفونت دهن و کابوس می بینه و دچار افسردگی و خستگی – خود خوری – فکر زیاد بدون اینکه بدونه – لاغری – بی نشاطی – یبوست شدید هفته ای یه بار– مدفوع قیری و مشکی – سوزش هنگام دفع ادرار – ادرار تیره خاکستری می شه – حالت تهوع– حس تاریکی چشم و شب کوری – تیرگی رنگ پوست و صورت – سوزش معده– خارش زیاد بدن وترک خوردن پوست – قلنج معده
دلیل
غذاای مونده و بیات و شور و نمک سود سودا رو زیاد می کنه
غذای مضر واسه سوداوی مزاجا
عدس – نوشابه با غذا – ماهی دودی – غذای مونده و بیات – نمک سود – خیار شور – گوشت پیر (رنگ قرمز تیره) – پنیر نباید بخورند
درمان
خوردن غذای گرم و تر – ملین – سوپ جو (با پاچه گوسفند – کمی زنجبیل   زعفران) بعد از سلامتی عسل و قدومه شیرازی مرتب استفاده کنین – توت با آب گرم طهارت کنه- –انجیر – خرما – کشمش – هل – دارچین – زیره  زعفران
بلغمی
بدن علیه خودش انقلاب می کنه و رماتیسم مفصلی می آورد .مثل کشک و آب یا سفیده تخم مرغ است ومربوط به سیستم لنفاوی یا سیستم ایمنی یا هستش.از جنس آب وسرد و تره و کسائی که سردی زیاد بخورند (ماست ترشی)بلغم فعال می شه. وزیر چشم پف کرده – مزه دهانشون ترش می شه – پوست شل و ول و سفید و آبکی می شه – پوست مقطعی سفید می شه (برص) و موها زود سفید می شه و مو – لک قهوه ای در سفیدی چشم و سردی دست وپا و پا درد و زانو دردلرزش دست و پا (پارکینسون) دیر هضم شدن غذا – درد معدهتنگی نفس موقع خوردن غذا – قلنج می کنن و دوست دارن ماساژ بدن و درد کمر و بین شونه ها و گرفتگی ماهیچه پشت گردن – کسل و خواب آلود – جاری شدن آب از دهن در خواب – دچار تپش قلب وقتی از خواب بیدار می شه – رقیق بودن آب بینی – ترشح بینی – سرفه زیاد – فراموشی – دفع ادرار زیاد همراه با فشار ضعف مثانه .
دلیل:
غذاهای لبنیات و ترشی و سرکه بلغم رو زیاد می کنه.
غذای مضر واسه بلغمی مزاجا:
لبنیات – ترشی – لیته – شور – سیب زمینی – عدس – قارچ – گوشت گاو و گوساله – گوشت سفید(واسه رماتیسمیا بد بوده و درد رو زیاد می کنه)- چای – قهوه – نسکافه – میوه ترش و کال – نارنگی – کیوی – گرمک(سرده) – خیار پوست کنده – لیمو شیرین – سوپ جو با زنجبیل
درمان:
گوشت (شتر – گوسفند – کبوتر – سار – گنجشک) – ادویه جات (هل – دارچین – زنجبیل – زیره – زعفران – زنیا – سرنجان – خولنجان – سیر- موسیر – خردل) – سبزیجات(کرفس – نعناع – ریحان – جعفری – ترخون – مرزه) – کلم – مارچوبه – هویج – کدوحلوایی – لیمو ترش – گندم – نخود – گردو هندی – قدومه شیرازی
دموی 
از جنس هوا و گرم وتره وبرای رسوندن غذا واکسیژن به سلولهاه.و اگه زیاد شه مزه دهن شیرین می شه- سر سنگین شده – – چرت زدن  کم حواس –کش اومدن آب دهن – زبون قرمز می شه مثل اینکه رب انار یا زرشک خورده باشه و بدن دچار خارش و دمل و جوش ریز بیشتر در گردن بین کتف شده از لثه خون میاد و مضطرب میشه.
دلیل :
پرخوری وخوردن زیادتر از اندازه خون رو زیاد می کنه 
غذای مضر واسه دموی مزاجا:
پر خوری – بادنجان – غذای نشاسته ای – آب یخ –شیرینی – غذای ممنوعه
درمان:
ناشتا (خاک شیر – بالهنگ – تخم ریحان – تخم مل – قدومه شیرازی – بالنگو – اسفرزه) یکی از اینا رو در آب بریزین حجمش زیاد می شه و بخورین حرکات دودی روده رو زیاد کرده و روده بدون هیچ سختی ای کار می کنه – به کار گیری ترشی طبیعی فصل (شاتوت – زرشک – لیمو ترش – آب نارنج – مرکبات) – سوپ جو – نون جو – سالاد با روغن زیتون و آب لیمو قبل از غذا – جوانه ها – سبزی – میوه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *